GÖTET

På lördag kommer vi till Håkans Göteborg och och spelar skivor och dricker öl..
Vi kommer spela på STYRBORD BABORD kl 00-04
FACEBOOK EVENT

På fredag är vi i Borås

FACEBOOK EVENT..
http://www.facebook.com/event.php?eid=116542435083843

HJÄRTATS BAR IKVÄLL!

Yes ikväll e vi tillbaka på Hjärtat!
Bellmansgatan 22b typ
T-Mariatorget
21-01

Glada paret.



Aless och hennes man från förra sommaren när dom gifte sig. Fint ska det va.



Video of the day

Riktgt fet video!

Lite bilder från fredagen på Hjärtat

Så jävla nice ställe.. sjukt trevlig kväll.. En asgullig tjej som heter Jonna mailade några bilder från kvällen å d e ju alltid kul :)
Foto: Jonna Brottman

Julia! Vad hände 2010?

Julia Frej är sångerska, modell, ena halvan av humorduon Kakan&Julia på svt play och idag är hon vår gästbloggare.
Vi frågade henne hur hennes år sett ut.

 

BANG BANG

 

2010 - Suicidalt sprängd man i  city, vulkanens kulspruta och boom: ett nytt speciellt parti entrar politikens korridorer. Men något som verkligen smällde, det som gör att det piper än är självklart Kakan&Julia, exklusiva musikvideos för svt's nya humorsajt. Cool guys don't look at explosions som man brukar säga. På pappret: artister - i radio "komikerduon". Framsidor och hype/cred från självaste Jan Gradvall. Säsong 2 in the making. Annars blev det en hel del gig, solo + high on heels + vända vax. Blev utsedd till topp 5 - Årets vassaste quinna - av Vecko Revyn bland annat pga att jag jobbar som modell trots den galna storleken "medium" i reportaget nämndes det att jag måste få dricka järn (kcal), 2 fat 4 fashion. Så mycket kärlek men icke att förglömma: hjärta rimmar på smärta. Jag har kört på min känsla för feeling. Det blev fel och det blev rätt. Året då jag dog och föddes verkar det som. Smekande magiska skedar VS straffknull med grovsalt. Ja, det var väl det kalaset. Ses nästa år hoppas jag, det är dags att vi tar över. Blir kungar och drottningar.

 






Kolla Julias blogg

Veckans ligg?



Hur äkta är dom? Ménage á trois?


Björnjägaren! Vad hände 2010?


Steffen aka Björnjägaren är Glorias groupie. Band Aid kanske man kan kalla honom. Han älskar oss och vi är inget utan honom. Vi behöver alla fans vi kan få och är därav inte kräsna. Ni förstår vad jag menar.
Vi älskar dig buddy!


Mitt liv med Gloria (GLORIOUS GLUTTONY)
Av: Björnjägaren


Jag har inte fått svar på frågan ”vem dök upp först?”, men jag är ganska säker på att vi alltid fanns där.
Det började i nattmörkret då jag fick höra från en vän med ett halvpolskt efternamn att han skulle spela med en fager tjej och en tokig kille på söderhaket Imperiet. Just den här kvällen fanns det inte mycket annat att göra än att följa med i svängen och dyka in och kolla vad detta påhitt var för någonting.

Så fort jag slog upp dörrarna på hulliganhaket hörde jag en vild blandning a skramlig rock och tunga hiphop beats från mitten av nittiotalet… jag var hemma. Bakom skivspelaren stod en snubbe som såg ut som mig (fast utan glasögon och med några extra skäggstrån under hakan). Arm i arm med honom som jag nu kallar Lill-Erik stod den mytomspunna Svarta Änkan. Hon hade ett vitt varmt leende, detta var också det ända som var vitt. Jag är nu säker på att det inte finns ett enda plagg i hennes garderob som går i neon eller någon annan ”lätt” färg. Hon var hård och han var mjuk tillsammans blev dom klubb Gloria.

Efter en vecka såg jag paret igen. Denna gång var det på mitt stamhak Republik. Jag kommer inte ihåg vad det var för evenemang just denna natt men det var säkert något spektakulärt. Jag tog mod till mig och gick fram till damen i svart och presenterade mig. Hon lossades att vara intresserad och nickade ett par gånger till några av mina torra skämt. Hon gav mig sitt nummer, någonting som hon nu ångrar otroligt mycket. Det visade sig snart att Alessandra (om detta är hennes riktiga namn) inte sover på nätterna. Jag är ganska säker på att hon hänger uppochner i taket som en fladdermus samtidigt som hon skriver lustiga meddelanden till sina ”vänner” på facebook .

”Hööör” sa jag, ”Muuun” sa hon… ”LezZzbian” blev hennes namn. Vi garvade lite och hon bokade mig som gäst DJ på Under Bron. Kvällen kom då vi skulle sammanstråla. Inte visste jag då att jag skulle hitta min förlorade bror. Jag är säker på att Eriks och min morsa hade en affär med samma brevbärare. En brevbärare med dem grymmaste raggningsknepen i boken som vi båda har ärvt och utnyttjar varje helg (vissa med mer lycka än andra). Aless hade armen i luften när jag och Erik körde hiphop back to back för första gången (något som nu har blivit lite av en tradition). Det var också denna kväll Gloria fick reda på att jag var ett psykfall, någonting som dem snabbt förlät mig för och något som jag kommer vara dem evigt tacksam.




SEQUEL:
Tio spelningar senare har jag nu kortat ner min livslängd med säkert fyra till fem månader och min lever har tagit mer stryk än vad George Foreman gjorde i Rumble in the Jungle. Erik har fått ett eget rum i en bar på bottenvåningen av mina föräldrars hus och Aless har lärt sig att det är bara värt att svara 25% av gångerna jag ringer.


Nu är vi i 2011 och jag ser fram emot ett dop så jag kan bli en riktig del av familjen. Även mycket garv när ”Nattugglorna” tar plats i luftvågorna (ni kommer snart förstå vad jag menar). Om ni vill veta vem jag är kan ni fråga Aless efter ”Stalkern” eller Erik efter hans förlorade bror och lite snyggare bror. Annars kan ni bara skrika Björnjägaren så högt ni bara kan så kanske, men bara kanske jag dyker upp och invaderar erat ”personal space”.



Länge Leve Gloria!!!




Guess who's back?

Jag landade igår, i detta kalla vinterland, med bruna händer och vit nos. Färgen från snön reflekterade och gav mig den samma. Så nu är jag, återigen, vit och grå. Ser deppig ut och har ingen lyster kvar.
Perfekt för vår spelning nu på fredag, tänkte snön. Sjukt dålig tajming, tänkte jag.

Tanken var att jag skulle komma tillbaka brunare än Eriks bajs, om så gick, men icke sa nicke. På min semester har jag gjort feta remixer. Aless goes arab music. Kamelerna och dromedarerna, Allah och pyramiderna inspirerade mig. Från och med nu är mina svarta kläder borta och hippie-Aless har ännu en gång visat sig bland blommor och bin. Trädet som Ferdinand sitter vid är intatuerad på vänster skuldra, den religiösa triangeln och puckeln är inristade dom med. Jag ser ut som Cleopatra med Slash-hatt.

Om en timme möter jag upp Erik, min broder från en annan moder, och visar honom hur man skriver på arabiska. För det har jag lärt mig. Samt spelar remixerna för honom och kollar om han hoppar till den upp och ner vända månen som jag gjorde.



Stay cool by the pool osv,
Alessandra

Familjen Gloria, Hjärtats bar, Fredag

Nu på fredag spelar vi skivor på det klassiska söder haket.
Vi har ju tagit semester i Jan men när Hjärtat hörde av sig så kunde vi inte tacka nej.. dom har ju så bra mat där, å flipperspel, å Jon i baren, å så sjukt nice vibe. 
Nu på fredag den 14:e tränger vi oss in i söders hjärta och ställer till med fest! Vi kommer som vanligt spela allt från Rock n roll till Gangster Rap.

Hjärtats Bar
Bellmansgatan 22B
21-01
Gratis så klart

OSA på facebook..
http://www.facebook.com/event.php?eid=125613020838439

Ametist! Vad hände 2010?

Denna vecka har vi som ni märkt gäster på bloggen.
Idag har turen kommit till Glorias kompis Ametist Azordegan, musikjournalist, DJ, programledare på Sveriges Radio och en av krafterna bakom decenniets största samlingsalbum EVOLUTION tillsammans med Redline/The Salazar Brothers (http://thesalazarbrothers.blogspot.com)


(Ametist i Gloriabåset på julfesten)

Efter 8 säsonger med landets första och största radioforum för svensk hiphop "En kärleksattack på svensk hiphop" har jag gjort många upptäckter. En av dom är, att varje säsong innebär en alldeles egen "darling". En låt som är gjord av en mindre etablerad artist (ja det är regeln) och som älskas lite extra, av mig, och lyssnarna. En sån där låt man nyper i kinden, man kan helt enkelt inte låta bli.

Vårterminen 2010 var denna låt darling:



Höstterminen 2010 blev denna nypt i kinden av alla:



Och nuså tänkte jag, exklusivt för denna utomrdentliga blogg, försöka förutse denna termin, vårterminen 2011s, darling. Är du redo? möt den:



Vad tror du?
Cheers!

Besök: http://www.ametistazordegan.comhttp://www.evolutionhiphop.se

Gå med: facebook.com/svenskhiphop

Anie! Vad hände 2010?

Anie a.k.a Mc Hotpantz har bästa ass:et i stan och musik/partybloggen Anie.se .

Idag är hon vår gästbloggare och vi bad henne lista favvolåtar från det gångna året.



Top 5  UK favoriter 2010


Om jag nu måste välja bland alla sjukt grymma låtar som 2010 hade att bjuda på och inte ta med dubstepsläppen så blir det nog dom här…

 


Shy FX - Raver (feat. Kano, Donaeo & Roses Gabor)




Feta ”Raver” från dnb producenten Shy FX kommande platta Larger than life ft. Kano, Donaeo och Roses Gabor som släpptes nu i december har redan hunnit bli årets partylåt nr 1. Refrängen känns igen från Barrington Levy's "Many Changes in Life," från 1980 och i den tunga videon kan du se artister som Goldie, Benga, Wiley, Mz Bratt. Spana också in remixerna med MJ Cole och Breakage. Ladda ner hela EP:n här http://www.digitalsoundboy.com/freedownload.html

 


Slang Like This - True Tiger featuring P Money




Sukh Night från dubsteplabeln True Tiger tog hjälp av London MC:n P-money och gjorde UK’s nya streetanthem ”Slang Like this” där vi får en lektion i engelskt förortsslang och ett exempel på grime när den är som bäst. Checka in remixen med Newham Generals http://www.youtube.com/watch?v=JaSQkQW6uwA och glöm inte instrumentalen http://www.youtube.com/watch?v=YfSIItn65Vo&playnext=1&list=PL96A723E1F119CA6A&index=34som är galet tung den också. Bredrin!

 


Dj Fresh - Golddust



Sommarens bästa partylåt (och musikvideo) stod dnb producenten Dj Fresh och dancehallsångerskan CeCile för i form av sjukt hetsiga ”Gold Dust” som även Flux Pavillion gjort en ganska uppmärksammad dubstepremix http://www.youtube.com/watch?v=PEbJ4qLiMu0 på. Videon spelades in på en solig basketplan i Brooklyn och hallå, hur grymma är inte hopprepstjejerna? Så bra..


Katy-B - Lights on feat Ms. Dynamite (Skream remix)



Allt med Katy B och Magnetic Man (för att inte tala om Ms Dynamite) borde egentligen omnämnas i den här listan, men den här remixen får sammanfatta alla grymma låtar och videos de släppt senaste året. Typ dom här:
Magnetic Man ft. Katy B – Katy on a mission
Magnetic Man ft. Katy B – Perfect Stranger (Benga Remix)
Magnetic Man ft. Ms Dynamite -Fire
Magnetic Man – I Need Air
Katy B ft. Zinc – Louder
Ms Dynamite ft. Zinc – Wile out
Ms Dynamite ft Redlight – What you talking about


Jessie-J - Do it like a dude



22 åriga Essex-sångerskan Jessie J är fortfarande ett relativt okänt namn i Sverige men har redan intagit UK-scenen och chartlistorna med storm. Med sin grymma debutsingel ”Do it like a dude” kan vi konstatera att det är ett namn att hålla reda på.


Kristian! Vad hände 2010?

Kristian Gidlund är trummis i Sugarplum Fairy, frilandsande jounalist, Familjen Glorias älskade kusin och dagens gästbloggare



2010 är död, länge leve 2010

Det nya året har startat som ett rus i natten, en bil som tappat kontrollen på riksväg 70, en häst som tänker spöa alla andra jävlar i hagen. Gott så. Jag är redo för ett nytt år. Och allt vad ett sådant innebär. Men innan jag går vidare ska jag försöka summera vad som gjorde 2010 till ett så bra, eller dåligt år.

Listor kan vara intressanta. De kan också vara fullständigt intetsägande. Tio saker som har placerats i en för någon motiverad ordning. Så tänker jag inte gå till väga. Jag har svårt att till exempel säga vilka tio skivor som jag älskar mer än några andra. Men jag kan utan större problem säga att sommaren med White Album var en av de bästa, att hjärtat växte första gången jag hörde både Nirvana och The Doors, att det fanns en period då Ett Kolikbarns Bekännelser talade rätt in i hjärtat på mig. Och att Street Fighting Man är en låt som fyller mig med självförtroende. Varje gång jag hör den.

Men nu skulle vi inte snacka om en romantiserad sommar, psykfall eller en svensk milstolpe. Vi skulle titta lite närmare på 2010, året som just dött och begravts. Året då svensk musik mådde riktigt bra, som en välgödd julgris. Året som saknade en låt som för alltid kommer sammanfatta just 2010. Året då det egentligen inte dök upp en enda hip hopskiva värd namnet innan Kanye West visade upp sitt tryne igen, för att visa hur det ska gå till. Året då Robyn fick hybris och släppte tre skivor, varav den första - med handen på hjärtat - är betydligt mycket bättre än de övriga två. Året då Armadillo var den mest omtumlande upplevelsen, med hårdkokta danskar som drog på smilbanden efter att ha slaktat främlingar. Året då Jackson Brownes spelning i Göteborg var den mest väntade besvikelsen. Året då The Sword stod för den mest intressanta hårdrocken, och för det mest stilrena omslaget. Året då The Tallest Man On Earth stod för den bästa spelningen med sin knock på Södra Teatern. Och året då Håkan Hellström kom tillbaka med ett lysande album, som med sitt manande "fortsätt" ger hopp om att varje år som är på väg kommer att vara tillräckligt oförutsägbara och spännande för att vänta på.

Kristian Gidlund

Vad hände 2010?

2010 var året då Gloria föddes. Jag och Aless åkte ut på vishan där jag är uppväxt för att ta det lugnt i några dagar, vi laddade med billigt rosébubbel, öl och billig whiskey. Vi satt i flera dagar och lyssnade på musik och spånade.
En briljant idé om att starta en klubb tillsammans föddes.. en klubb där man faktiskt har kul! en klubb utan prestige, utan ramar, men med massa Rock och Hiphop och allt därimellan. Inte så skitnödigt helt enkelt.
Snorstadsungar gjorde en fin logga till oss och några veckor senare körde vi första Gloriakvällen på sunkhaket K15 på Kungsgatan. Thomas Rusiak och Adiam Dymott gick med på att gästa premiärkvällen för att slippa vårat tjat, el kanske för att vår enorma pepp lyckades smitta av sig.

Gloria och K15 drog inte riktigt åt samma håll.. hade inte riktigt samma mål.. Vi gjorde ett test på gamla Mera. Daniel "Hurricane" Gilbert gjorde en underbar spelning men folk hittade inte dit.

Vi tog nya tag och startade ett samarbete med Imperiet. Premiärkvällen som gästades av bl.a Björn Dixgård blev en stor succé. Alla va där. Alla va fulla, Aless och Björn satt på golvet i dj båstet å drack järn medans folk dansade på borden. En succé för oss, Gloria anhängarna älskade röjjet vi ställde till med. Därimot tyckte ägarna att vi drack och skrek för mycket så efter en kort period skildes våra vägar. Vi har bara kärlek för Imperiet och kommer gärna tillbaka någon gång med betts och tyglar.


Sommaren kom och Gloria in the park på Bara Ute i tanto skulle dra igång. Vi skulle köra varje lördag hela sommaren och Magnus på Baras hade byggt ett jätte fint dj-bås speciellt till oss.
Försommarkvällen va lite kylig men uppslutningen va bra. Jag och våra gäst djs Mats Björke och Kristian Gidlund sänkte en flarra JD bakom en lastbil å sen va festen igång. Det slutade i en helt underbar fest och förväntningarna inför sommaren va stora. På söndagen ringer dom och säger att grannar har klagat, att polisen varit där, att rädslan för att bli av med tillstånd är för stor. Dom stängde ner skiten.
Jag och Alessandra funderade i några sec på att lägga ner helt. Hur mycke vi än kämpade så funkade det inte någonstans. Men ist kontaktade vi folket på Trädgården.. vi hoppades att dom skulle känna sympati eftersom dom fått stänga ner sommaren innan. Detta resulterade i helt underbara Gloriakvällar på Trädgården i sommras. Starkaste minnet därifrån måste vara Malenas spelning. Och säsongsavslutningen så klart. Vilken kväll.



Höst och vinter kom och vi gick in i samarbeten med Jack Daniels och Yeadio. Vi spelade på ställen som Republik, Judit&Bertil, Nada och självklart på Trädgården fast på vintern: Under Bron. Att slampa sig så här.. att gå från en bar till en annan e ju nice. Fast vi vill ju att vårat barn Klubb Gloria ska ha en fast punkt, trygghet i tillvaron. Vi hade spånat med Ponsbach om ett samarbete med F12 och när Carlsberg gick in och sponsrade så va det ju bara att köra. 3:e Dec hade vi premiär för Klubb Gloria och premiärvisning av Mando Diaos MTV unplugged dvd i Salongen på F12. Carl Norén körde The Anger live och F12 hade inte sätt så mycke folk sen sommaren. Ja fredagarna i Dec kokade trots minusgrader. Och vi avslutade året med catfight, 20 djs och Big Fred som tomte på den galnaste Julfesten i mannaminne.


2010 har varit lärorikt och vi har höga förväntningar på 2011 <3

/Erik

Checka:
Några dagar framöver så kommer vi ha gästbloggare som summerar det gångna året, listar bästa släppen el uppmärksammar låtar och händelser som etsat sig fast i deras skallar.
Först ut i morgon är vår vän..
Kristian Gidlund. Trummis i Sugarplum Fairy och numera frilansande journalist.

Dagens Låt!!

Denna har knarkats idag!

Pappa Glorias senaste släpp


Malenas Ep "Got my tempo" nu på Itunes

KLICKA HÄR

Familjen Gloria kramas i fin video :)

Japp nu ligger den äntligen på youtube..

Swingfly ft. Franklie - Rags To Riches



Morsans ligg

Min kära mor va inne å kollade bloggen.. Hon läste om veckans ligg och sa.. "kan du inte vara lite seriös"? jag sa: alltså veckans ligg är nån som man tycker e härlig och snygg.. som man skulle vilja mysa lite med bara.. det är väll inte så farligt.. då säger Morsan: hmmmm..  han dansken i reklamen skulle jag kunna tänka mig.. Mads MADS! sen lämnade hon rummet fnittrandes.
Jag vet ju att Aless (Mamma Gloria) åxå vill bli påsatt av Dansken så okej rå.. ni får ett ligg den här veckan åxå.
Morsans Mads..
Aless Mads..
RESPECT//PAPPA GLORIA

Video blogg

Kan det inte bli sommar igen..

Cover of the day

Nina Gordon - Så Gloria

Veckans ligg

Vecka 1
Om jag hade en tidsmaskin så skulle jag denna vecka ligga med en ung Brigitte Bardot. Jag va på Fotografiska för ett tag sen och kollade in utställningen "Fashion". Tyckte det va rätt ok.. strosade omkring utan att bli direkt imponerad.. tills jag kom fram till Brigitte. Jag tror jag stog där och beundrade i en kvart. Den söta tjejen som jag va med fick dra mig därifrån. Henne vill jag föresten åxå ligga med men hon får bli "Veckans ligg" nån annan gång. Fotot som hänger/hängde på Fotografiska hittade jag inte nu men jag hittade några andra fina..
/Mr Gloria

RSS 2.0