Vad hände 2010?

2010 var året då Gloria föddes. Jag och Aless åkte ut på vishan där jag är uppväxt för att ta det lugnt i några dagar, vi laddade med billigt rosébubbel, öl och billig whiskey. Vi satt i flera dagar och lyssnade på musik och spånade.
En briljant idé om att starta en klubb tillsammans föddes.. en klubb där man faktiskt har kul! en klubb utan prestige, utan ramar, men med massa Rock och Hiphop och allt därimellan. Inte så skitnödigt helt enkelt.
Snorstadsungar gjorde en fin logga till oss och några veckor senare körde vi första Gloriakvällen på sunkhaket K15 på Kungsgatan. Thomas Rusiak och Adiam Dymott gick med på att gästa premiärkvällen för att slippa vårat tjat, el kanske för att vår enorma pepp lyckades smitta av sig.

Gloria och K15 drog inte riktigt åt samma håll.. hade inte riktigt samma mål.. Vi gjorde ett test på gamla Mera. Daniel "Hurricane" Gilbert gjorde en underbar spelning men folk hittade inte dit.

Vi tog nya tag och startade ett samarbete med Imperiet. Premiärkvällen som gästades av bl.a Björn Dixgård blev en stor succé. Alla va där. Alla va fulla, Aless och Björn satt på golvet i dj båstet å drack järn medans folk dansade på borden. En succé för oss, Gloria anhängarna älskade röjjet vi ställde till med. Därimot tyckte ägarna att vi drack och skrek för mycket så efter en kort period skildes våra vägar. Vi har bara kärlek för Imperiet och kommer gärna tillbaka någon gång med betts och tyglar.


Sommaren kom och Gloria in the park på Bara Ute i tanto skulle dra igång. Vi skulle köra varje lördag hela sommaren och Magnus på Baras hade byggt ett jätte fint dj-bås speciellt till oss.
Försommarkvällen va lite kylig men uppslutningen va bra. Jag och våra gäst djs Mats Björke och Kristian Gidlund sänkte en flarra JD bakom en lastbil å sen va festen igång. Det slutade i en helt underbar fest och förväntningarna inför sommaren va stora. På söndagen ringer dom och säger att grannar har klagat, att polisen varit där, att rädslan för att bli av med tillstånd är för stor. Dom stängde ner skiten.
Jag och Alessandra funderade i några sec på att lägga ner helt. Hur mycke vi än kämpade så funkade det inte någonstans. Men ist kontaktade vi folket på Trädgården.. vi hoppades att dom skulle känna sympati eftersom dom fått stänga ner sommaren innan. Detta resulterade i helt underbara Gloriakvällar på Trädgården i sommras. Starkaste minnet därifrån måste vara Malenas spelning. Och säsongsavslutningen så klart. Vilken kväll.



Höst och vinter kom och vi gick in i samarbeten med Jack Daniels och Yeadio. Vi spelade på ställen som Republik, Judit&Bertil, Nada och självklart på Trädgården fast på vintern: Under Bron. Att slampa sig så här.. att gå från en bar till en annan e ju nice. Fast vi vill ju att vårat barn Klubb Gloria ska ha en fast punkt, trygghet i tillvaron. Vi hade spånat med Ponsbach om ett samarbete med F12 och när Carlsberg gick in och sponsrade så va det ju bara att köra. 3:e Dec hade vi premiär för Klubb Gloria och premiärvisning av Mando Diaos MTV unplugged dvd i Salongen på F12. Carl Norén körde The Anger live och F12 hade inte sätt så mycke folk sen sommaren. Ja fredagarna i Dec kokade trots minusgrader. Och vi avslutade året med catfight, 20 djs och Big Fred som tomte på den galnaste Julfesten i mannaminne.


2010 har varit lärorikt och vi har höga förväntningar på 2011 <3

/Erik

Checka:
Några dagar framöver så kommer vi ha gästbloggare som summerar det gångna året, listar bästa släppen el uppmärksammar låtar och händelser som etsat sig fast i deras skallar.
Först ut i morgon är vår vän..
Kristian Gidlund. Trummis i Sugarplum Fairy och numera frilansande journalist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0